La Messoni

Koffiebonen

Met onze La Messoni Caffè Espresso maakt u niet alleen heerlijk espresso met een prachtige crèmelaag, maar ook cappuccino en een gewoon Hollands formaat kopje koffie.

Specificaties

Verpakking:  1 kg
Bonen:           67% Arabica / 33% Robusta

La Messoni Bonenmelange

De koffiebonen die voor onze La Messoni koffie worden gebruikt zijn van een hoogstaande kwaliteit. De bonen komen o.a. uit Brazilië, Colombia en Nicaragua. De La Messoni bonenmelange bestaat uit 67% Arabica- en 33% Robusta bonen. Het betreft strictly high grown koffiebonen. Dat wil zeggen dat de koffie boven een grens van 1200 meter wordt verbouwd. In de koffiewereld wordt dit gezien als de allerhoogste kwaliteit koffie. Dat is dan ook de reden waarom de La Messoni koffiemelange de rijke authentieke smaak heeft. De Robusta koffiebonen worden aan de melange toegevoegd om de koffie een mooi crèma en stevige bite te geven.

Slow roasted gebrand

De koffiebonen worden ambachtelijk gebrand op de slow roast manier. Hierdoor krijgen de koffiebonen in 12 minuten een mooie bruine kleur. Door deze slow roasted manier van branden wordt een zeer fijne smaak ontwikkeld. Ook wordt door deze manier van branden de ultieme smaakbeleving het beste bewaard. En dat proef je. Maar overtuig uzelf, want zoals zo vaak gezegd: over smaak valt niet te twisten!

Maar wat is espresso nu eigenlijk?

Espressokoffie is koffie die onder hoge druk is gezet. Er worden dus andere eisen aan de koffie en machine gesteld dan bij het koffiezetten met een ‘normaal’ koffiezetapparaat, waarbij het water onder invloed van de zwaartekracht langs de koffie gaat. Om goede espresso te maken, moet het water dus onder hoge druk langs de koffie. Hierdoor ontstaat een crèmelaag op de koffie, die bestaat uit etherische oliën en vetten die door de druk uit de koffie wordt gehaald.

Bij ‘gewone zet-koffie’ wordt slechts 45% van de stoffen in de koffie werkelijk gebruikt. Bij espresso wordt maar liefst 90% van de stoffen gebruikt.

De espressokoek (koffieprut) die overblijft is dus eigenlijk alleen maar pulp. Doordat er van de stoffen in de koffie dus veel meer uiteindelijk in de espressokoffie terecht komen, ontstaat er een speciale espressosmaak. Wilt u de echte smaak van espresso proeven, gebruik dan ook goede espressokoffie. Espressokoffie is iets langer gebrand, iets vetter en fijner gemalen.

Rainforest Alliance keurmerk

La Messoni is met trots medestander van Rainforest Alliance keurmerk. Dit keurmerk zorgt voor betere omstandigheden voor boeren en arbeiders en de natuurlijke omgeving waar de koffie wordt geproduceerd.  Een verantwoord kopje koffie smaakt nog beter.

rainforest-alliance-logo

Kom zelf proeven!

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Ook bent u van harte welkom in onze winkel, waar u onze La Messoni Caffè Espresso zelf kunt proeven.

Verschillende
soorten koffie

Espresso

Koffie die onder hoge druk is gezet met speciale Espressokoffie in een Espressomachine. Een hoeveelheid water wordt door een pas gemalen hoeveelheid Espressokoffie gedrukt. Wordt in een Espresso kopje geserveerd.

Cappuccino

Een dubbele Espresso met gestoomde en geschuimde melk. De melkkop wordt bestrooid met cacao-, kaneel- of vanillepoeder of een combinatie hiervan. Wordt in een Cappuccino kopje geserveerd.

Caffè Macciato

Espresso met 1 of 2 eetlepels melkschuim bovenop. Wordt in een Espresso kopje geserveerd.

Mochaccino

Cappuccino gemaakt met chocolademelk. Wordt in een Cappuccino kopje geserveerd.

Caffè Coretto

Espresso met cognac, grappa of likeur. Wordt in een Espresso kopje geserveerd.

Overige producten

La Messoni
Espresso kop & schotel

La Messoni
Cappuccino kop & schotel